Περιγραφή
H Quiquiriqui Espadin mezcal έχει απαλή γεύση με διακριτικά αρώματα ψημένης αγαύης και πιπεράτη επίγευση, το οποίο είναι και χαρακτηριστικό της αγαύη Espadin. Πρώτη ύλη της είναι η αγαύη Espadin και αποτελεί μία κλασική “house style” μεσκάλ. Παράγεται στην περιοχή Santiago Matatlan, φημισμένη για την μακρά ιστορία της για την παραγωγή mezcal κα συνεργάζονται απευθείας με οικογένειες που παράγουν παραδοσιακά mezcal σε μικρές παρτίδες.
Η αγαύη θερίζεται και ψήνεται παραδοσιακά σε λάκκους με φωτιά, συνθλίβεται χρησιμοποιώντας Tahona (ρόδα από πέτρα) και στη συνέχεια γίνεται η ζύμωση σε δρύινες δεξαμενές. Η τελική διαδικασία είναι η διπλή απόσταξη σε μικρούς χάλκινους αποστακτήρες με αποτέλεσμα την γεμάτη γεύση της μεσκάλ.